Xcode'da isteğe bağlı özelliklerin etkinleştirilmesi


WWDC 2018 sırasında Apple Xcode 10'u birçok yeni özellik ile duyurdu. Birçoğu sizin için otomatik olarak kullanılabilir ve varsayılan olarak etkinleştirilir, ancak bazılarının görünmeyebilir ve bazı manuel ayarlamalar gerekebilir.



Code Folding (Kod Katlama)

Birçok IDE'de bulunan bu özellik sayesinde kodların katlanmasını sağlıyoruz. Kullanımı için;



Xcode -> Preference (command + ,) -> Text Editing -> Code Folding ribbon seçmeniz gerekmektedir.

Test Performansını Arttırın

Xcode 10, test performanslarıyla ilgili pek çok iyileştirme sunar. Hem Unit hem de UI testleri yaptıklarından çok daha hızlı bitirebilir.
Test şeması ayarlarınızı açarak üç yeni seçeneği etkinleştirebilirsiniz: 
  • Execute in parallel on Simulator: Simülatöre paralel olarak yürüt. Bu, UI'nızı ve birim testlerinizi birden fazla simülatöre paralel olarak çalıştırır ve testlerinizi büyük ölçüde hızlandırır.
  • Randomize execution order: Yürütme sırasını rasgele. Bu, testlerinizin birbirine bağımlı olmadığını veya başka bir deyişle önayarlı testlerden kaçınıldığını doğrulamak için yaygın olarak kullanılan bir tekniktir.
  • Automatically include new tests: Yeni testleri otomatik olarak dahil et. Test paketinizin bir alt kümesini test ediyorsanız ve otomatik olarak yeni testler eklemek istemiyorsanız, varsayılan olarak etkinleştirilen bu seçeneği devre dışı bırakabilirsiniz.

// TODO'yu #warning ile değiştirmek

Yeni gelen Xcode özelliği olan #warning ve #error ile yazıldığı yerde TODO: yerine daha belirgin bir uyarı verebilmekteyiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.