Az Bilinen Xcode İpuçları


Xcode, macOS, iOS, watchOS ve tvOS için yazılım geliştirmek için ana IDE'dir. Hızlıca Aç (⇧ + ⌘ + O), yardımcı editör ve tests + U gibi kullanışlı kısayolları çok hızlı bir şekilde test etmek için çok iyi bilinen özellikler içeriyor. Stroyboard üzerinde (⇧ + ⌘ + L) kısayolu ile komponentlere ulaşabiliriz ve medya dosyalarına da (⇧ + ⌘ + M) kısayolu ile ulaşabilmekteyiz.


Aynı İsimlileri Düzenle (Edit All in Scope)

(⌃ + ⌘ + E) kısayolu ile imlecin üzerinde olduğu yazı ile aynı isimde olan tüm yazıların değiştirilmesi sağlanabilmektedir.



Tanıma Git (Jump to definition)

(^ + ⌘ + Click) kısayolu ile tıklanılan yerin açılan pop-up ile tanımlandığı yere gidebilirsiniz.

Dosya Yorumu Ekle (Add Documentation)

(⌥ + ⌘ + /) kısayolu ile hızlıca dosyaya yorum eklenebilir.

Aramayı Özelleştirin (Define custom Search Scopes)

Kendi özel arama ayarlarınızı tanımlayarak iş akışınızı hızlandırabilir ve daha hızlı bir şekilde ihtiyacınız olanı bulabilirsiniz.

Yalnızca şema ile ilgili veya başarısız testleri göster(Show only scheme related or failed tests)

Xcode Navigator'ın sol alt tarafında, genellikle daha az bilinen araçlar bulabilirsiniz. Testler için iki kullanışlı filtreleme yöntemi mevcuttur.Sadece seçilen şemadaki testleri göster, daha iyi bir genel bakış için ilgisiz tüm testleri saklar. Bunun yanında bulunan tuş, yalnızca testlerin sabitlenmesi için odağa ihtiyacınız varsa, başarısız testler gösterir.

Sadece Hataları Göster (Show Only Errors)

Xcode Navigator'daki bir diğer özellik sadece hataları göstermek için filtre seçeneğidir. Projeniz çok fazla uyarı içeriyorsa, bu yalnızca hatalara odaklanmak için çok yardımcı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.