App Tracking Transparency (ATT) nedir?

App Tracking Transparency (ATT) - Uygulama İzleme Şeffaflığı

    Apple, iOS 14.5 ile birlikte App Tracking Transparency (ATT) adlı yeni bir framework sundu. Bu yeni framework, kullanıcıların benzersiz tanımlayıcılarının reklam izleme için aktarılmasını sınırlamasına olanak tanıyan önceki LAT mekanizmasının (Reklam İzlemeyi Sınırla) yerini almıştır. LAT, ayarlarda global olarak belirlenirken, ATT her uygulama ve cihaza uygulanır. Kullanıcıdan konum veya push bildirim izni istemeye benzer şekilde çalışır.

    ATT'nin yaptığı şey, geliştiricilerin IDFA (Reklamverenler için Tanımlayıcı) anahtarlarına erişimini sınırlamaktır. Bu anahtar, kullanıcıları farklı uygulamalarda ve tarayıcılarda izlemek için kullanılır, bu nedenle, kullanıcı yalnızca birkaç dakika önce tarayıcıda aracı aradıysa, uygulama içinde ortam için reklamlar göstermek mümkündür. ATT istemiyle, kullanıcı artık bu IDFA erişimini reddedebilir ve uygulamanın sizi izleme olanaklarını sınırlayabilir.
    
    26 Nisan 2021'den bu yana, Apple, App Store'da herhangi bir gizlilik seçeneğine sahip tüm uygulama güncellemelerini izlemeye bağlar ve kullanıcıya ATT için kullanıcıdan izin almamız gerekir. Öyleyse, Apple'ın yeni yönergelerine nasıl uyulacağına bakalım.


Uygulamanızı iOS 14.5'e hazır hale getirme

    

    Bunun iki adımı var. Önce info.plist'inize iki yeni satır ekliyoruz;


<key>NSUserTrackingUsageDescription</key>
<string>Neden kullanıcıyı takip etmek istiyorsunuz açıklayın</string>

    İkinci olarak, kullanıcıdan izin istememiz gerekiyor. Bu yeni özellik yalnızca iOS14'te mevcut olduğundan, kodu sürüm kontrolüne almamız gerekiyor. İlk olarak AppDelegate'te nasıl göründüğüne bakalım. 

İlk olarak  "import AppTrackingTransparency" dosyaya ekliyoruz. Aşağıdaki kod bloğunu didFinishLaunchingWithOptions içinde çalıştırabiliriz:

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.